東京都立三田高等学校

2023/12/06 教育活動

留学生紹介

本校では、令和5年度に2人のAFS留学生を迎えています。

そのうちの1人、ドイツ出身のヘレナ・フォルティンさんを紹介します。

ヘレナさんは9月から1年7組で学校生活を送っていますが、すっかりクラスや日本の生活にも慣れ、毎日を楽しく送っている様子が伝わってきます。

本人が現在の心境をまとめましたので、校内で撮影した写真と共にご報告致します。

はじめまして、私の名前はヘレナです。ドイツからきました。
私は日本に3ヶ月います。ここではバスケ部に入りました。
わからないことがあったら、皆助けてくれます!だからすごくうれしいです。
一番好きな食べ物はたこやきです!他に好きなものはスヌーピーです!
三田高校が大好きだから、毎日学校に行くのが楽しみです。
私は1-7 組がめちゃくちゃ大好きです!
次は合唱コンクールがあるから、みんなでがんばります!皆で歌うことが楽しみです。
ダンス授業もすごく楽しかったです。がんばりました!
7組は皆いい仲間だから、団結して、すごくいい作品が出来ました。
本当に毎日がすごく楽しみで毎日楽しいので、日本に行くと決めて良かったです😄
みんなたくさん優しくしてくれて本当にありがとうございます!

Hello, my name is Helena. I'm from Germany.
I've been in Japan for 3 months.
I joined the basketball club. If I don't understand something, everyone helps me! That makes me very happy and I feel comfortable doing my best.
My favorite food is takoyaki!
Another thing I like is Snoopy!
I love my time at Mita High School and look forward to going to school every day.
One of the biggest reason is my beloved class 1-7! They are really the best and make me every time laugh and happy.
There will be a choir competition next, so we all do our best. I'm looking forward to singing with everyone.
Dance classes were also really fun. We were all good friends in Class 1-7, so we worked hard and came up with something really good.
I’m really very excited for every day and enjoying it every time, so that’s why I’m extremely happy that I decided to go to Japan!
Thank you all very much for being so kind!

体育ダンス発表

ヘレナ_ドイツプレゼンIMG_4847