2024/02/08 在校生・保護者の皆様へ

2学年令和5年度英語合宿を実施しました

2月1日(木)~3日(土)の3日間、埼玉県の国立女性教育会館で2学年外国語コース生徒対象の英語合宿を実施しました。生徒は3日間、English onlyの生活を送りながら、英語でディベートを行いました。

2学年英語合宿 代表生徒感想レポート

Before I went to the English Camp, I had no confidence and no skills to debate in English. However, talking with ALT's in the bus, I began to feel like debating in English.

Thanks to ALT's, I was able to make a good speech in the debate match, which was really hard to do. We practiced many times. I was very nervous on the stage in the final, but I could give a good speech by the support of my teammates. I think winning is not just an award; it's also a result of our teamwork and skills of debating.  I'm glad ALTs praised me for my speech in the debate competition. I learned how to make a strong speech to the opponent and audience, and now I have got confidence.

(日本語訳)

英語合宿に参加する前は、英語でディベートする自信もスキルもありませんでした。しかし、バス内でALTの先生方と話すうちに、英語でディベートをしたいと思うようになりました。

とても苦労はしましたが、ALTの先生方のおかげでよいスピーチをディベート大会で披露することができました。何度も練習を重ねました。決勝での舞台上ではとても緊張しましたが、チームメイトのサポートがあり、よいスピーチをすることができました。勝利は単なる賞ではなく、私たちのチームワークとディベートスキルがもたらした結果であると思います。ディベート大会での私のスピーチをALTの先生方が褒めてくれたことがとても嬉しかったです。どのように相手チームや聴衆者に説得力のある強いスピーチをするべきかが分かり、今となっては自信がつきました。

IMG_0619.JPG

IMG_0708.JPG

IMG_0685.JPG

IMG_0695.JPG